Waar wij voor staan

Vredenbergh heeft goede dienstverlening hoog in het vaandel staan. Maar over een woord zoals ‘goede’ kunnen meningen sterk uiteen lopen. Daarom hebben wij dit vertaald naar 6, concretere klantbeloftes. Al onze medewerkers zetten zich dag en nacht met hart en ziel in om deze beloftes aan u zo goed als het kan, waar te maken. Dat zal echt niet altijd lukken. Tenslotte zijn en blijven we allemaal mensen. Maar het is continu ons streven en als bewoner of familie mag u ons hierop altijd aanspreken.

✓ Verzekerd van professionele zorg- en dienstverlening
✓ U kunt op onze betrokkenheid rekenen
✓ Wij kennen oplossingen, geen problemen
✓ Wij werken vanuit uw wensen
✓ En vanuit wederzijds respect
✓ Wij zijn er voor u en de mensen om u heen

vredenbergh-drone-02-hoekje

over-ons-1

Dichtbij en divers

Vredenbergh bevindt zich op loopafstand van de sfeervolle, historische Bredase binnenstad. De binnenstad die al twee keer achtereen is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Onder andere door het rijke verleden (Breda Nassaustad), maar ook door het bruisende heden. De stad staat steevast in de top vijf van meest gastvrije steden van Nederland! Hier vindt u een diversiteit aan winkels, terrassen en restaurants. En ook aan cultuur is geen gebrek. Met het Chassé Theater, enkele mooie musea, diverse festivals en het Breda’s Begijnhof, is er voor elk wat wils.

Houdt u meer van rust en natuur, ook dan biedt de omgeving volop mogelijkheden. Zo kunt u uitstekend wandelen of fietsen in het Mastbos of het Markdal ten zuiden van Breda. Ten noorden van de stad vindt u meer open gebied en water. En natuurlijk wandelt u vanuit Vredenbergh gemakkelijk naar één van de mooie stadsparken.

‘Ik heb het gevoel in warme en veilige handen te zijn’

Mijn huis werd op een gegeven moment gewoon veel te groot. Het was niet verstandig om thuis te blijven. Met mijn dochter ben ik toen twee keer bij Vredenbergh gaan kijken. Ik was direct verkocht. Het is prachtig wonen. De appartementen zijn ruim en wat ik vooral fijn vind is dat er plek was voor al mijn eigen meubelen. Je hoeft je hier ook niet te vervelen. Zo zit ik inmiddels bij het Vredenbergh koor en speel graag een potje biljart.

button-meer-weten-nvdkcihn2y6q5gcwt4t1tsffprpy0j7yhoyc0l1x5c

bewoner-06

Hoe het ooit begon…

De eerste gedachte aan ‘Vredenbergh’ is bij de initiatiefnemer, emeritus pastoor C.A. van Duyse al  opgekomen in 1954. Toen vorderde de overheid, vanwege de destijdse woningnood woonruimte voor (vooral) gezinnen. Als gevolg hiervan kwamen (vooral alleenstaande) bejaarden in het gedrang. Zij moesten elders heen of kregen inwoning. De eerste ideeën over bejaardenhuizen zijn toen ontstaan. Aanvankelijk werden deze huizen sceptisch bekeken. Maar de bewoners bleken al snel hun mening bij te stellen door het gevoel van geborgenheid en veiligheid en de wetenschap dat zij verzekerd waren van goede verzorging.

Op 28 augustus 1960 was ‘Vredenbergh’ gereed voor bewoning. De datum is indertijd met zorg gekozen omdat het de feestdag is van Maria Causa Nostrae Laetitiae. De zorg werd vanaf dat moment geboden door de zusters Franciscanessen (missionarissen van Maria). Het verhaal gaat dat spiegels van de wanden moesten en geriefelijk beklede stoelen vervangen moesten worden door ‘harde’ stoelen, voordat de zusters er konden wonen. Naar schatting hebben 40 zusters zich gedurende 26 jaar ingezet om de benodigde zorg te bieden. Sinds 1980 werden steeds meer taken aan leken overgedragen. De reden hiervoor was dat het aantal religieuzen vanaf dat moment sterk terug liep. In 1987 werd  definitief afscheid genomen van de zusters.

Gebruik de pijlen links en rechts om door de foto’s te bladeren.